Folkene bag øllet

Vi er ikke mange, men dog nok til at Rise Bryggeri hver uge sender 4.000 liter øl ud i Danmark. Når kedlerne ikke snurrer med pilsner eller ale, tapper vi indholdet på de karakteristiske Rise-flasker i vores tappehal, hvor det meste sker med håndkraft.


Caféen bestyres af Janni, der sikrer at maden holder samme høje standard som øllet, og at de råvarer, der kan fås lokalt, købes lokalt. Hanna er vores færøske klippe, som varetager bogholderiet med god og fast hånd. Om sommeren bliver vi mange flere, når vores dygtige sommerbesætning ruller ind og hjælper os med det store rykind af besøgende og cafégæster fra ind- og udland.

Godt øl kræver gode mennesker. Rise Bryggeri er et lille håndbryggeri drevet af folk med passion for det klassiske bryghåndværk og for øl på rene råvarer. Vores daglige brygstab tæller især bryggersvendene Bent og Gunnar. Brygmester Stig Anker Andersen komponerer brygopskrifterne og sikrer den høje smagskvalitet i alle vores øl.


Vi kalder det håndbryggeri, fordi det er folkene på bryggeriet, deres håndelag og deres aldrig svigtende omhu, der sikrer det gode øl. Bent og Gunnar sørger ved hver eneste bryg for, at alt udføres så nøje og perfekt, at brygmesterens opskrifter møder jeres smagsløg, præcis som de var tænkt.

Bent
Brygger

Jeg har været med siden vi startede bryggeriet i 2005. Jeg står for at brygge det øl der skal til i den daglige produktion; fra de indledende stadier til selve tapningen. Det er også mit job at håndtere opskrifterne, så vores hold laver det samme resultat hver gang. Vi er allesammen meget konservative omkring bryggeprocessen. Intet må gå galt.

 

Favoritøl: IPA – Den er let og frisk, og den går godt til meget forskellig mad. Særlig til grillet fisk; gerne en man selv har fanget. Og ellers er den fin til fyraften.

arrangement

Gunnar
Brygger

Jeg brygger, filtrerer, tapper, pakker og sender. Jeg har været på Rise Bryggeri næsten hele dets levetid, og derfor kender jeg også Bent rigtig godt Vi går godt i spænd og det er heldigt, for der er mange ting der skal klikke under en brygning. Vi er gode til at snakke om tingene. Lidt højt, sommetider.

 

Favoritøl: Grolle Pilsner – Ingen over og ingen ved siden af! Der er meget mere smag i Grollepilsneren end i almindelig pilsner. Den er god til fyraften, til mad – til nårsomhelst.

Polle
Altmuligmand

Jeg har været på Rise Bryggeri siden 2009. Det startede med en arbejdsprøvning, og så blev det pludselig til en langtidsjob. Jeg hjælper med tapningen og sørger for at vores øllager fungerer, og så er det ellers mig der er bryggeriets murer og tømrer og snedker, pedel og gartner.

 

Favoritøl: Ærø Rudolf – dét er en rigtig god øl. Den er tung, god og kraftig; og rigtig god til mad. Jeg vil ikke anbefale den som fyraftensøl. Det er den for tung til.

cafe

Hanna Wang
Bogholder

Jeg har været bogholder og holdt kontorskansen på Rise Bryggeri siden 2011. Jeg holder utrolig meget af, at mine arbejdsdage aldrig er ens; der sker noget nyt hele tiden. Og så er her hyggeligt at arbejde. Vi har et godt og solidt kollegaskab her på vores lille sted.

 

Favoritøl: De er alle gode, så det er svært at vælge en yndlingsøl. Men juleøllen Strong Rudolph med sin runde smag og mørkerøde farve går godt til det meste mad, og ser brandgodt ud at servere.

Janni Bidstrup
Bryggeridirektør

Min tid som direktør på bryggeriet startede I marts 2015. Jeg har fulgt bryggeriet siden den spæde start, da jeg har drevet Restaurant Den Grønne Gren i Bregninge, hvor jeg har serveret deres dejlige økologiske øl helt fra første bryg. Siden har jeg hjulpet til i caféen ved spidsbelastninger. Min opgave er at drive og skabe en oplevelsesrig Bryggeri butik og café, som har åbent i sommermånederne samt for busselskaber året rundt. Jeg er uddannet ernærings –og husholdningsøkonom og har siden taget en akademiuddannelse i oplevelsesøkonomi. Desuden varetager jeg salg af øl både lokalt og udenøs i tæt samarbejde med Nina. Ved siden af Bryggeriet har jeg Danmarks eneste professionelle tobaksplantage hvoraf jeg fremstiller ægte Ærøske cigarer.

 

Favoritøl: Gylden nyder jeg gerne en varm sommerdag. Det er et forholdsvis let øl 4,2% alc, men med en dejlig forfriskende og afrundet smag. En let øl der egner sig til en stærk kvinde

 

Janni bor sammen med Rasmus P. Rasmussen som er 11. generation af Sognefogedgården og oldebarn af Peder R. Rasmussen, der startede Rise Bryggeri i 1926.

bryggeri-tur

Nina Folmer
Bryggeridirektør

Min tid som direktør på bryggeriet startede i foråret 2015. I vores smukke og historiske bygninger her på øen brygger Bent, Gunnar og Polle med omhu og passion, således at vi kan levere kvalitets øl og ikke mindst gode oplevelser til både indland og udland. Min opgave er, i tæt samarbejde med mine gode og dygtige kolleger, at forene administration, produktion og salg. Jeg er stolt af vores lille sted og ikke mindst produkter og vi holder med glæde dørene åbne for ølelskere og dem, der er interesserede i, hvordan et lille bryggeri fungerer.

 

Favoritøl: Ærø Økologiske Valnød nyder jeg hele året rundt og til stort set enhver lejlighed – om det er til en god frokost i gårdhaven med høj sol eller foran brændeovnen en kold vinteraften – så fungerer den med sin søde nøddesmag og afbalancerede humlebitterhed.

 

Nina er tipoldebarn af Sognefoged Peder R. Rasmussen, der startede Rise Bryggeri tilbage i 1926.