skip to Main Content
+45 6252 1132 risebryggeri@risebryggeri.dk

FOLKENE & ØLLET

HÅNDKRAFT

Vi er ikke mange, men dog nok til at Rise Bryggeri hver uge sender 5.000 liter øl ud i Danmark. Når kedlerne ikke snurrer med pilsner eller ale, tapper vi indholdet på de karakteristiske Ærø-flasker i vores tappehal, hvor det meste sker med håndkraft.

Bent og Gunnar brygger, Jakob sørger for at maskineriet kører,  Sanne varetager bogholderiet med god og fast hånd, Kasper kører ud på vejene udenfor Ærø og sørger for at  kunderne ikke løber tør for vores gode øl og Janni forsøger at holde alle ender og kanter sammen. Om sommeren bliver vi mange flere, når vores dygtige sommerbesætning ruller ind og hjælper os med det store rykind af besøgende og cafégæster fra ind- og udland.

KVALITET

Godt øl kræver gode mennesker. Rise Bryggeri er et lille håndbryggeri drevet af folk med passion for det klassiske bryghåndværk og for øl på rene råvarer. Vores daglige brygstab tæller især bryggersvendene Bent og Gunnar. Brygmester Stig Anker Andersen komponerer brygopskrifterne og sikrer den høje smagskvalitet i alle vores øl.

Vi kalder det håndbryggeri, fordi det er folkene på bryggeriet, deres håndelag og deres aldrig svigtende omhu, der sikrer det gode øl. Bent og Gunnar sørger ved hver eneste bryg for, at alt udføres så nøje og perfekt, at brygmesterens opskrifter møder jeres smagsløg, præcis som de var tænkt.

Bent Brygger

Jeg har været med siden vi startede bryggeriet i 2005. Jeg står for at brygge det øl der skal til i den daglige produktion; fra de indledende stadier til selve tapningen. Det er også mit job at håndtere opskrifterne, så vores hold laver det samme resultat hver gang. Vi er allesammen meget konservative omkring bryggeprocessen. Intet må gå galt.

Favoritøl: IPA – Den er let og frisk, og den går godt til meget forskellig mad. Særlig til grillet fisk; gerne en man selv har fanget. Og ellers er den fin til fyraften.

Skriv til Bent

Gunnar Brygger

Jeg brygger, filtrerer, tapper, pakker og sender. Jeg har været på Rise Bryggeri næsten hele dets levetid, og derfor kender jeg også Bent rigtig godt Vi går godt i spænd og det er heldigt, for der er mange ting der skal klikke under en brygning. Vi er gode til at snakke om tingene. Lidt højt, sommetider.

Favoritøl: Grolle Pilsner – Ingen over og ingen ved siden af! Der er meget mere smag i Grollepilsneren end i almindelig pilsner. Den er god til fyraften, til mad – til nårsomhelst.

Jakob Produktionskoordinator

Jeg har været på Rise Bryggeri siden foråret 2017. På Rise Bryggeri kan jeg bruge meget af min erfaring fra udlandet, hvor jeg har arbejdet en del. Her er fuld fart over feltet med hvilket jeg trives. Her er samtidig et godt sammenhold, hvor alle hjælper alle og den historiske bygningsmasse udgør nogle fantastiske rammer omkring produktion, cafe og butik. I den daglige virksomhed på bryggeriet er jeg med i mange af processerne, der går fra skrivebord til produktion. I øvrigt synes jeg godt om alle vores øl

Favoritøl: Vores nye økologiske Stout.

Skriv til Jakob

Sanne Bogholder

Jeg har været bogholder på Rise Bryggeri siden 2016. Jeg elsker talknuseri og er god til at holde styr på tingene. Hvis det brænder på og der mangler et par hænder i tappehallen eller butikken, springer jeg gerne til. Gennem min søn, der har slagterbutik i Dunkær, hjælper min mand og jeg til med lokale råvarer og grill på travle dage i højsæsonen. Jeg holder meget af arbejdsdagene her, de er fine og afvekslende. Vi tager os ofte tid til en kop kaffe i køkkenet.

Favoritøl: Det er helt sikkert Valnød no 5 – dens mørke og friske lette sødme er rigtig god.

Skriv til Sanne

Janni Bryggeridirektør

Min tid som direktør på bryggeriet startede I marts 2015. Jeg har fulgt bryggeriet siden den spæde start, da jeg har drevet Restaurant Den Grønne Gren i Bregninge, hvor jeg har serveret deres dejlige økologiske øl helt fra første bryg. Siden har jeg hjulpet til i caféen ved spidsbelastninger. Min opgave er, at forene administration, produktion og salg. Derunder at drive og skabe en oplevelsesrig Bryggeri butik og café, med åbent i sommermånederne for turister, samt for busselskaber året rundt. Jeg er uddannet ernærings –og husholdningsøkonom og har siden taget en akademiuddannelse i oplevelsesøkonomi. Desuden varetager jeg salg af øl både lokalt og udenøs. Ved siden af Bryggeriet har jeg Danmarks eneste professionelle tobaksplantage hvoraf jeg fremstiller ægte Ærøske cigarer.

Favoritøl: Gylden nyder jeg gerne en varm sommerdag. Det er et forholdsvis let øl 4,2% alc, men med en dejlig forfriskende og afrundet smag. En let øl der egner sig til en stærk kvinde.

Skriv til Janni

Kasper Sælger

Jeg startede som sælger på Rise Bryggeri i oktober 2017. Jeg havde stor kendskab til bryggeriet inden jeg blev sælger, da jeg lige fra min spæde ungdom som nabo til bryggeriet har hjulpet til om sommeren med at passe bryggeributikken, lave rundvisninger og ølsmagninger, køre varetur samt hjulpet på tappedage med at sætte flasker på bånd.

Jeg spiller en del fodbold i fritiden for MIF og elsker at spille skuespil. Mit hang til skuespil kan jeg bruge lidt som sælger. Jeg bor i Odense og her har jeg et lager og en varebil der forsyner Fyn og Sønderjylland med de gode Ærø øl

Skriv til Kasper Ring til Kasper: Tlf. 3012 5614

Back To Top