skip to Main Content
+45 6252 1132 risebryggeri@risebryggeri.dk

[one_half last=”no”]

ET NATURLIGT VALG

Rise Bryggeri sætter en ære i at brygge øl der er så godt, at det bliver et naturligt valg for dig. Øl fra Rise Bryggeri udmærker sig først og fremmest ved at være brygget på rene råvarer. Det vil sige, at når du oplever noter af f.eks. lakrids, krydderier eller citrus, er det bare godt bryghåndværk og ren smag. Vi bruger ikke smagstilsætning i vores opskrifter, bortset fra i vores valnøddeøl, der indeholder lidt valnøddearoma.

Vi arbejder i dag med to linjer – Den klassiske Ærø-serie og Ærø økologiske.

 

[/one_half]
[one_half last=”yes”]

DEN KLASSIKE ÆRØ-SERIE

Ærø-serien er den startede vi med i 2004, og den kender de fleste os for. Ærø-serien omfatter: Grolle-pilsneren, Gylden Ale, Tangøl, India Pale Ale, Valnød Hertug Hans no.5, Dark Ale, Stout, Påske Ale og Strong Rudolph Jule Ale.

ÆRØ ØKOLOGISK

Vores økologiske linje er ikke så omfattende som Ærø-serien. Men de økologiske øltyper der er, bør du absolut prøve. Tag eventuelt en blindsmagning, hvor du og dine venner sammenligner de økologiske og ikke-økologiske øl. Kan I smage forskel? Vores økologiske Rise-øl omfatter India Pale Ale, Valnød, Dark Ale, Påske Ale, Jule Ale, samt en Gylden og Stout variant.

[/one_half]

 


[one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”]
[three_fifth last=”no” text_align=”text-align-right”]

IPA

Rise Bryggeris India Pale Ale er en utrolig velafbalanceret øl, brygget på det gode vand fra Rise, Pale Ale-bygmalt, sukker, humle og engelsk overgær, og tilsat ascorbinsyre (E300). Vores brygmester har komponeret ingredienserne, så du får en kraftig, aromatisk, ekstra humlet og smukt gylden ale, som er bitter uden at snerpe på bagtungen. IPA’en er en klassisk sejlerøl – brygget første gang i kolonitidens England. Den ekstra humle gjorde det muligt for øllet at holde sig under hele den lange sejlads til Indien. Rygterne vil vide, at englænderne blev så glade for IPA’en, at den nu er en af de mest populære øl i England.

Vores IPA gør sig rigtig godt som tørstslukkende øl i varmen, eller efter et veludført stykke arbejde. Men du kan også trygt hælde den i gryden, når du skal dampe muslinger. I det hele taget fungerer Rise IPA fortrinligt til fisk og skaldyr; både i tilberedning og til den gode mad.

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 5,5 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”] india_pale_ale [/two_fifth]
[/one_half]
[one_half last=”yes” text_align=”beer-section text-align-left”]
[two_fifth last=”yes”] india_pale_ale [/two_fifth]
[three_fifth last=”no” text_align=”text-align-left”]

IPA Øko

Rise Bryggeris økologiske India Pale Ale er en forfriskende og nuanceret smagsoplevelse. Vi har brygget den på det gode vand fra Rise, Pale Ale-bygmalt, sukker, humle og engelsk overgær – alt sammen økologisk, selvfølgelig. Vi har tilsat ascorbinsyre (E300); altså C-vitamin for at hæmme iltoptagelsen og sikre en god holdbarhed. Med den økologiske India Pale Ale får du den samme aromatiske og humlede ale med fint afstemt eftersmag som i den ikke-økologiske IPA.
Ligesom denne, er vores økologiske IPA en rigtig læskeøl; god til sommerhygge, havearbejde – eller som velkomstdrink til salte snacks. Her kan du også trygt bruge en god sjat i madlavningen; når du ovnbraiserer, damper eller pocherer. Bedst til det lyse kød og fisken.

Type: Lys ale
Alkoholstyrke: 5,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[/one_half]

[one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”]
[three_fifth last=”no” text_align=”text-align-right”]

Valnød

Rise Bryggeris Hertug Hans no. 5 er utrolig populær. Denne gode bock er lavtskummende og maltet med en god humlebitterhed, der komplementeres af den sødlige valnøddesmag. De giver en meget fin og afrundet øl, som appellerer til både seriøse ølkendere og lægfolk. Vi har brygget den på pilsnerbygmalt, karamelbygmalt, sortbygmalt og hvedemalt, det gode vand fra Rise samt aromahumlen Goldings. Der er tilsat undergær og ascorbinsyre (E300).
Denne valnøddeøl er god til mange formål; mange holder af den til det hele. Ikke mindst til frokostbordet og den gode snaps. Vi anbefaler den mest som velkomstdrink, eller som en øl man nyder til lejligheder, der ikke indeholder tung mad. Den fine, runde valnøddesmag siges at kunne nydes til en god, mørk chokolade – og det er sikkert heller ikke tilfældigt, at Aroma Is på Ærø har rørt en utrolig populær øl-is med vores valnøddeøl.

Type: Bock
Alkoholstyrke: 7,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”]  [/two_fifth]
[/one_half][one_half last=”yes” text_align=”beer-section text-align-left”] [two_fifth last=”no”]  [/two_fifth] [three_fifth last=”yes”]

Valnød Øko

Rise Bryggeris økologiske valnøddeøl er lidt mildere i smagen end Hertug Hans no. 5; og så er den heller ikke så stærk. Også her har vi tilsat en anelse valnøddesirup. Det giver en helt speciel sødme og rundhed, der gør denne øl til manges favoritøl. Vi har brygget den på pilsnerbygmalt, karamelbygmalt, sortbygmalt og hvedemalt, det gode vand fra Rise samt aromahumlen Goldings. Altsammen økologisk, forstås. Der er tilsat undergær og ascorbinsyre (E300). Med valnøddesiruppen har vi opnået en harmonisk, rødbrun og stærkt undergæret “Bock”-øl, der afgiver en delikat, blød og rund valnøddearoma.

Sød og rund som den er, egner vores valnøddeøl sig rigtig godt som velkomstdrink, eller som en øl man nyder efter maden. Den gode – næsten cremede – valnøddesmag står sig bedst på egen hånd. Den er derfor også fin at stikke i kurven i stedet for en flaske vin, hvis man skal nyde sommeraftenens glæder med en, man holder vældig meget af.

Type: Bock
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[/one_half]


[one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”]
[three_fifth last=”no” text_align=”text-align-right”]

Dark Ale

Rise Bryggeris Dark Ale er elsket af mange. Dels på grund af dens smukke glød, når den kommer i glasset og dels fordi vi her har en særdeles velbrygget øl, med spændende og afbalancerede smagsnuancer af bl.a. lakrids og frugt. Her er tale om fænomenalt brygmesterarbejde – ikke tilsat smag. Vi har brygget vores Dark Ale på vandet fra Rise, Pale Ale-bygmalt, karamelbygmalt, sukker og sort bygmalt. Der er tilsat ascorbinsyre (E300) og engelsk overgær. Man kommer ikke udenom en Ærø Dark Ale, hvis man vil prøve en øl med naturlig og nuanceret smagsfylde.
Ærø Dark Ale må helst ikke være alt for kold. Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 12 grader celcius. Vi bebrejder dig ikke, hvis du serverer Ærø Dark Ale til en god middag – men det er en karakterfuld øl, der holder af at stå i fokus. Derfor kan den bedst sammen med retter, der ikke er for krydrede, som for eksempel stegt flæsk med persillesauce, skipperlabskovs eller en god frikassé.

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”]  [/two_fifth]
[/one_half]
[one_half last=”yes” text_align=”beer-section text-align-left”]
[two_fifth last=”yes”] dark_ale_oko [/two_fifth]
[three_fifth last=”no” text_align=”text-align-left”]

Dark Ale Øko

Rise Bryggeris økologiske Dark Ale er en fryd for øjet og ganen. Den dybe mahognirøde farve er fremkommet på basis af det gode vand fra Rise, Pale Ale-bygmalt, karamelbygmalt, sukker og sort bygmalt. Altsammen økologisk. Den økologiske humle kommer i under urtkogningen i to tempi. Der er tilsat ascorbinsyre (E300) og engelsk overgær. Smagen er meget fyldig og kompleks: Først maltagtig med et anstrøg af lakrids, efterfulgt af en aromatisk frugtagtig, bitter eftersmag.

Økologisk Dark Ale skal nydes kælderkold og gerne som solnedgangsdrink, så du kan opleve farvespillet i øllet, når du holder glasset op mod lyset. Hvis du er bidt af en gal hjemmebager, kan vi stærkt anbefale at du tilsætter et solidt skvæt økologisk Dark Ale i din brøddej. Det giver en dyb, maltet saftighed, som er ganske unik.

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 5,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[/one_half]


[one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”]
[three_fifth last=”no” text_align=”text-align-right”]

Jule Ale Strong Rudolph

Ærø Jule Ale ”Strong Rudolph” er en klassiker blandt juleøl. Trods sin relativt høje alkoholstyrke er smagen fri for den sprittethed, der ellers ofte rammer de alkoholpotente juleøl. Vi har brygget den på vand fra Rise, Pale Ale bygmalt, hvedemalt, sort bygmalt, karamelbygmalt og sukker. Der er tilsat ascorbinsyre (E300). Engelsk First Gold humle er tilsat under urtkogningen i to tempi og overgæren munder ud i en Jule Ale med masser af karakter, højtidsstemning og smagsfylde – helt uden kunstig julesmag. ”Strong Rudolph” er smuk og mørkerød i glasset, og skaber stemning og juleglæde til snart sagt enhver lejlighed i højtiden. Snyd ikke dig selv og dine favoritmennesker for en smagsoplevelse, der giver røde kinder, julelyse sind og brede smil.

Type: Jule Ale
Alkoholstyrke: 7,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”] juleale [/two_fifth]
[/one_half]
[one_half last=”yes” text_align=”beer-section text-align-right”]
[two_fifth last=”no”]  [/two_fifth]
[three_fifth last=”yes” text_align=”text-align-left”]

Jule Ale Øko

Rise Bryggeris økologiske Jule Ale er brygget af vand fra Rise, Pale Ale bygmalt, hvedemalt, sort bygmalt, karamelbygmalt og sukker; altsammen økologisk. Der er tilsat ascorbinsyre (E300). Engelsk First Gold humle er tilsat under urtkogningen i to tempi og overgæren fuldender denne traditionelt bryggede øko-Jule Ale. Hvis du holder øllet op mod lyset vil du se, at farven er dyb mørkerød. Vores brygmester har komponeret en stærk men ikke bitter ale, uden tilsætning af de sædvanlige jule- og gløggkrydderier, som ellers ses i juleøl. Det giver en juleøl, der er ren i smagen, og som pirrer og tilfredsstiller smagsløgene uden at bedøve dem.

Selvfølgelig skal denne prisvindende økologiske Jule Ale på julefrokostbordet, hvor den – takket være sin rene smag – spiller smukt sammen med hele madskalaen; fra sild og stegt fisk til de fyldige kødretter af koldt og lunt tilsnit. Ligesom vores Påske Ale kan du i princippet nyde Jule Alen hele året som allround øl til god mad.

Type: Jule Ale
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[/one_half]


[one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”]
[three_fifth last=”no” text_align=”text-align-right”]

Gylden

Gylden Pale Ale opstod engang, da tørring af malt ved hjælp af koks gjorde processen nemmere at styre. Man kunne da lave en lysere og mildere øl, der var anvendelig til alle typer mad. Gylden Pale Ale er nænsomt filtreret, upasteuriseret og brygget på vand fra Rise, bygmalt, humle samt engelsk overgær. Der er tilsat Ascorbinsyre (E300).

Gylden Pale Ale er en let men smagfuld ale på kun 4,2%. Den egner sig fantastisk til en sommerfrokost i haven, eller som tørstslukker på varme dage. Den fine smag og relativt lave alkoholprocent gør, at de fleste frokostretter kan hamle op med denne øl. Det er ikke alkoholprocenten i denne øl du skal bruge, hvis du ønsker en undskyldning til at snuppe en eftermiddagslur oven på frokosten.

Type: Lys Ale
Alkoholstyrke: 4,2 % vol 
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”]  [/two_fifth]
[/one_half][one_half last=”yes” text_align=”beer-section text-align-left”] [two_fifth last=”no”]  [/two_fifth] [three_fifth last=”yes”]

Gylden Øko

Tekst kommer snarest.

Tekst kommer snarest.

Type: Lys Ale
Alkoholstyrke: 4,2 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[/one_half]


[one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”]
[three_fifth last=”no” text_align=”text-align-right”]

Stout Kong Arthur

Ærø Stout – Kong Arthur blev oprindelig komponeret i anledning af Søby Værfts 75 års jubilæum i 2006. Arthur Jørgensen grundlagde værftet, der i dag er Ærøs største arbejdsplads. Kong Arthur brygges af det gode vand fra Rise, Pale Ale-bygmalt, sort bygmalt, hvedemalt og sukker. De anvendte humlesorter er engelsk first gold og goldings. Til denne bryg er der importeret specielt overgær. Der er tilsat ascorbinsyre (E300).

Vores stout er et lille kunstværk, og bør nydes med stor eftertænksomhed. Vi anbefaler at sippe af den mens du kokkererer eller læser en dælens god bog. Smagsoplevelsen er fyldt med sort malt og spændende undertoner af kaffe og lakrids. Humlearomaen er kun lige anelig – en rigtig “dry-stout”.

Type: Dry stout
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”]  [/two_fifth]
[/one_half][one_half last=”yes” text_align=”beer-section text-align-left”] [two_fifth last=”no”]  [/two_fifth] [three_fifth last=”yes”]

Stout Kong Arthur Øko

Tekst kommer snarest.

Tekst kommer snarest.

Type: Dry stout
Alkoholstyrke: 6,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[/one_half]

[one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”] [three_fifth last=”no” text_align=”text-align-right”]

Påske Ale

Med vores populære og prisvindende Ærø Påske Ale har vi ifølge Jyllandspostens begejstrede anmelder skabt “en dansk øl, som er tæt på en ærkeengelsk bitter, altså den overgærede øl, som bartenderen typisk pumper op i pintglasset på en engelsk pub”. Vores Ærø Påske Ale er brygget på pale ale bygmalt, crystal bygmalt, black bygmalt og hvedemalt – og ikke mindst det gode vand fra Rise. Goldings humle er tilsat under urtkogningen i to tempi og den anvendte overgær fuldender denne traditionelt bryggede Påske Ale. Det giver en smuk, dybrød farve og rammer smagsmæssigt hjem som en godt humlet og aromatisk øl med en fyldig, blød og rund smag og god aromatisk – ikke for bitter – humlekarakter. Smagen har desuden noter af mild tobak og rosiner.

Ærø Påske Ale kan i princippet nydes året rundt. Men mest mening giver det nok, hvis du sætter den på et veldækket påskebord af den kolde slags. På Ærø har vi tradition for at koge æg i havvand og stege pølser over flotte bål ved øens strande; uanset om påskevejret er mildt eller barskt. Her smager en Påske Ale ekstra godt, og det er den rene, skære sandhed.

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 5,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

Næringsindhold pr 100 ml
Energi: 184kJ/ 44kcal
Fedt: 0 g
– heraf mættede fedtsyrer 0 g
– enkeltumættede fedtsyrer 0 g
– flerumættede fedtsyrer 0 g
Kulhydrat 4,1 g
– heraf sukkerarter 0 g
Alkohol 3,7 g
Protein 0,4 g
Salt 0,02 g
[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”]  [/two_fifth] [/one_half]
[one_half last=”yes” text_align=”beer-section text-align-right”]
[two_fifth last=”no”]  [/two_fifth]
[three_fifth last=”yes” text_align=”text-align-left”]

Påske Ale Øko

Økologisk Påske Ale er let at gå til, uden dog at være simpel eller unuanceret. Vi har brygget den på pale ale bygmalt, crystal bygmalt, black bygmalt og hvedemalt – alt sammen økologisk – samt vores gode vand fra Rise. Goldings humle er tilsat under urtkogningen i to tempi og den anvendte overgær giver en traditionel og klassisk Påske Ale, som ikke lader noget tilbage at ønske. Vi har med den økologiske Påske Ale skabt en smuk, dybrød øl, der smagsmæssigt lander i det humlede og fyldige med en god og rund grundsmag, der spiller fint op mod humlebitterheden.
Vi holder mest af at drikke den økologiske Påske Ale til påske. Men det er nok fordi påsken på Ærø er noget helt specielt: Udendørsoplevelsen af påsken rangerer fra sne og rusk til mild forårssol; men altid med bål, pølser, kogte æg, højt humør – og koldt påskeøl. Påskebordet på Ærø rummer alt, fra sild til skaldyr og lammesteg, og her gør den økologiske Påske Ale sig fint over en bred kam.

Type: Mørk ale
Alkoholstyrke: 5,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[/one_half]

[one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”] [three_fifth last=”no” text_align=”text-align-right”]

Red Ale

Rise Bryggeris Red Ale er en klassisk engelsk kraftfuldt maltet og humlet ale. Red Ale er brygget på det gode vand fra Rise, pale ale og crystal malt, samt rugmalt, humle og engelsk overgær. Der er tilsat ascorbinsyre(E300). Resultatet er en utrolig smuk øl med en markant ravrød farve. Smagen er malt og en smule frugtet, med en behagelig humlebitter aroma. Trods sit relativt lave alkoholindhold er vores Red Ale en fyldig og smagfuld øl.

Kombinationen af malt og frugt, afsluttet af en behagelig humlebitterhed, gør denne øl utrolig velegnet til mad – eller bare til at nyde, præcis som den er. Red Ale er en god øl til livets store madretter, hvor smagsløgene og sanserne skal på overarbejde. Her på bryggeriet bruger vi den ofte sammen med en god, ærøsk æblemost til langtidsbraisering af for eksempel svineskank.

Type: Mørk Ale
Alkoholstyrke: 4,8 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”] Red Ale [/two_fifth]
[/one_half]


[one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”]
[three_fifth last=”yes” text_align=”text-align-right”]

Grolle Pilsner

Vi er stolte af vores Grolle Pilsner. Den blev nemlig kåret i Smag & Behags store øltest som en af Danmarks bedste pilsnere med adelsmærket ‘fornemt brygarbejde’. Det er lykkedes os at få skabt en rigtig superpilsner med meget mere smag og nydelse end en almindelig håndpilsner. Vi har brygget vores Grolle Pilsner af vand fra Rise, pilsnermalt, Pale Ale-malt, engelsk First Gold humle, Hersbrucker-humle og undergær. Der er tilsat ascorbinsyre (E300). Resultatet er en ualmindelig frisk og fyldig pilsner med en dejlig bitterhed og lidt citrus i eftersmagen. Navnet Grolle betyder på ærøsk gråspurv. Du kan også finde grollen på Rise Bryggeris logo.

Selv om der er både smag og nydelse i Vores Grolle Pilsner som den er, så skal den ikke afskrives som eminent læskende tørstslukker. Perfekt på en varm dag og ovenpå et stykke veludført fysisk arbejde. Du kan også nyde den ved bålet, på båden, på fisketuren, i festligt lag eller i en stille stund, når sommerregnen trommer mod taget. Eller du kan gøre som de gamle husmødre, og smide en sjat i pandekagedejen eller frikadellefarsen. Så skal du bare se løjer.

Type: Pilsner
Alkoholstyrke: 4,6 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”] [/two_fifth]
[/one_half][one_half last=”no” text_align=”beer-section text-align-right”] [three_fifth last=”no” text_align=”text-align-right”]

Tangøl

Denne øl er en frisk lys pale ale, der er brygget med tang fra Ærøs Kyster.
Tangen der anvendes er blæretang, der er hentet direkte ved kysten samme dag som øllet brygges. Det tilfører øllen en snert af salt i smagen. På trods af et meget kraftigt humlebid, der giver øllet en bitter karakter, er den stadig frisk og med citrusnoter fra Cascadehumlen. Farven er smuk gul og gylden og med en let og luftig hvid skum på toppen.

Ideen til tangøllen kom fra foreningen Bund til Mund, der sammen med Bo Rino Christiansen fra Kunstbryggeriet Far & Søn udviklede opskriften. Bund til Mund afholder årligt Undervandsfestival på Ærø, hvor netop naturen og de gode og lokale råvarerne er i fokus.
Nyd den gerne med havudsigt – når båden vugger stille i havnen, eller med fødderne i det varme sand på stranden, hvor en frisk brise trækker havluften ind på en varm sommerdag – øllen er en tørstslukker, der kan nydes til lidt af hvert, om det er en god frokost, en fiskeret eller ganske enkelt bare for sig selv.

Type: Tangøl
Alkoholstyrke: 5,0 % vol
Salgsemballage: 50 cl

[/three_fifth]
[two_fifth last=”yes”] [/two_fifth]
[/one_half]

Back To Top