Langtidsbraiseret svineskank

Svineskank er et overset stykke af grisen, der med kærlig behandling bliver smørmørt og saftigt, med sprød svær. Nem og enkel mad.

 

Gulerødder, hvidløg (ikke pillet), halve løg med skal, evt. selleri eller andre rodfrugter, laurbærblade, timian, chili og andre krydderier efter smag lægges i bunden af et ildfast fad eller en stegeso. Hæld en passende mængde Rise øl efter egen smag, samt æblemost eller hvidvin ved, drik evt. overskydende øl.

 

Rids skanken og læg den i fadet. Overdæk så det holder tæt, og sæt det i ovnen ved 120 grader i 5 timer.

 

Hæld væden fra og gem til en opbagt sovs. Tilsæt evt. en slat fløde og smag til. Når du bruger øl i sovser, pas da på med at koge for meget ind, da humlen kan give bitterhed.

 

Hvis du vil lave en grov mos som tilbehør, så lad urterne fra braiseringen gå med i mosen.

 

Gnid sværen med salt og giv skanken et ordentligt hug for højeste temperatur (gerne grill – men så skal du sidde vagt ved ovnen!), til sværen er sprød.


Varianter af coleslaw går godt til, samt en grøn salat med mormordressing.