skip to Main Content
+45 6252 1132 | risebryggeri@risebryggeri.dk

BRYGGERITUR

BRYGGERITUR

Her får du historien om Rise Bryggeri, du bliver klogere på bryggeprocessen, hører om vores afsætningskanaler og ikke mindst smager vores dejlige øl.

Øllets dag 7. september
Åbent hus kl. 12 -15

Året rundt tager vi imod grupper på mindst 12 personer ved forudbestilling. Du kan arrangere en bryggeritur ved at ringe på tlf. 6252 1132
eller mail til os.

Varighed: ca. 45 min
Pris pr. person: kr. 125,- min 12 personer eller mindste pris kr. 1500,-

BOOK EN PLADS TIL BRYGGERITUR

Fra april til oktober laver vi faste ugentlige ølsmagning med foredrag. Der er plads til 45 personer på vores faste bryggeriture.

Nedenfor kan du sikre dig en plads på vores faste bryggeriture. Her kan du også se hvilke datoer der er tilgængelige. Du kan også møde op på bryggeriet – men så er du/I ikke sikker på en plads. Så klik på knappen for en sikkerheds skyld …
Obs! torsdage i ugerne 30-34 er bryggerituren på engelsk og kan bookes via den engelske hjemmeside

Prisen er kr. 125,-  inkl. smagsprøver. Der er selvfølgelig også mulighed for efterfølgende køb i bryggeributikken.

1.

Bryggen startes op på det gode vand fra Rise Vandværk, gær, malt og humle.

Vand, malt og bitterhumle varmes i mæskekarret, til smag og sukkerstoffer (maltose) er optaget i vandet, som man kalder urten.

2.

Hele herligheden pumpes nu over i sikarret. Her løber urten fra, og masken bliver tilbage (på billedet ser du Gunnar tage masken ud).

3.

Urten pumpes tilbage til mæskekarret og koges. Så er det ved at være tid til at tilsætte aromahumle.
Efter kogning køles urten ned og pumpes i gærkar, hvor der tilsættes gær, og gæringsprocessen starter.

4.

Det tager én til to uger at gennemføre gæringsprocessen. Når gæringen er overstået, sættes der køl på tankene.

5.

Nedkølingen bevirker, at gæren går i dvale og synker til bunds i en klaringsproces,
der tager ca. en uge.

6.

Efter en uges klaring tages gæren fra og øllet pumpes til tappehallen, hvor det filtreres nænsomt inden det fyldes på lagertanke – klar til tapning.

7.

I tappehallen tapper vi på nye flasker der skylles og fyldes med Co2 for at fjerne ilt.

8.

Øllet tappes, vi sætter kapsler på, og flaskerne skylles.

9.

Endelig kan de flotte etiketter sættes på, og din Rise øl er officielt klar til at fornøje smagsløgene. Nu skal den bare pakkes og sendes.

10.

Her triller de nybryggede øl ned ad samlebåndet på vej til at blive pakket i kasser. De får lige et ekstra blik med på vejen af Bent eller Gunnar, som tjekker at alt er som det skal være, før flaskerne pakkes endeligt i kasser.

11.

Flaskerne pakkes med håndkraft. Vi er et lille bryggeri – hver flaske du får, har været gennem menneskehænder.

12.

Til slut ruller de færdigpakkede kasser med Rise-øl ud på lageret.
Her får de heldigvis ikke lov at stå ret længe. Fra vores lille lager køres øllet ud til restauratører og forhandlere i hele Danmark.

13.

Hele processen har taget ca. fire uger. Her står resultatet flot stablet
– og klar til at rejse ud til dig.

Back To Top