skip to Main Content
+45 6252 1132 risebryggeri@risebryggeri.dk

OM RISE BRYGGERI

DET ÆRØSKE ØL

Rise Bryggeri – Aeroe Brewery A/S – er et håndbryggeri, der ser det som sin mission at være med til at forædle ølkulturen i Danmark.

Rise bryggeri ligger smukt i landsbyen Store Rise, midt på Ærø i Det Sydfynske Øhav. Rise Bryggeri blev oprindeligt etableret i 1926 i de nu historiske bygninger der blev opført som mejeri tilbage i 1880. Efter skiftet fra mælk til humle fortsatte ølbrygningen helt frem til 1962, hvor Rise Bryggeri tappede sin sidste øl. Først i 2004 genåbnede bryggeriet som aktieselskab og satte dermed Ærø tilbage på Danmarkskortet  med sit gode velsmagende øl

Men kvalitet er også den måde, hvorpå Rise indgår som virksomhed i lokalsamfundet Ærø. Vi mener nemlig, at en virksomhed har et stort lokalansvar, og derfor er det os magtpåliggende at bidrage til den kontekst, vi er del af. Hvis det går godt for Ærø, så går det godt for Rise Bryggeri

ENKLE INGREDIENSER – DYB SMAG

Derfor betragter vi det som en selvfølge at vi skal være med til at skabe arbejdspladser og bidrage til promoveringen af Ærø som både turistdestination og bosætnings-ø. Det er nemlig sådan, at uden Ærø ville der ikke være noget Rise Bryggeri.

Vi arbejder efter strategien, at god kvalitet og gode smagsoplevelser skal være tilgængelige for alle. Den strategi betyder, at Rise øl nu kan købes bredt i landet – og til en pris, hvor de fleste kan være med.

Her på Ærø går tiden lidt langsommere. Det giver tid til at lytte efter, at tænke efter – at smage efter. Denne dvælen har mange af os måske mistet i farten, men på Ærø findes den endnu. Det tidløse fokus på øjeblikket her og nu. På den gode stund, den meningsfyldte syssel eller samværet med venner af høj karat.

Det er de rene og enkle ingredienser, der giver den dybeste smag. Sådan er det med livet, og sådan er det med øl

DANMARKS BEDSTE PILSNER

Læs testen af pilsner (pdf)

JYLLANDSPOSTEN TESTER PÅSKE ALEN

Sjældent har jeg smagt en dansk øl, som er så tæt på en ærkeengelsk bitter, altså den overgærede øl, som bartenderen typisk pumper op i pintglasset på en engelsk pub. Ærø Påske Ale er dog mere Faxe Kondi crispy og mørk i smagen og ikke så aromatisk udfordrende i humlen. Dufter fristende af mild tobak og rosiner. Humlen holder ualmindeligt længe, til den bitre ende, en nærmest pebret humlesmag, som er uvant for en påskeøl, men klædeligt til den fine Ærø Påske Ale.


Læs testen her

EKSTRA BLADET TESTER HERTUG HANS NO. 5 VALNØD

Hertug Hans den Yngre (lillebror til Kong Frederik II) regerede i 1500-tallet på Ærø. Men der er ikke megen patina over No. 5 Valnød, som er en sødlig nøddebrun bock tilsat valnøddeekstrakt. Lidt bolsjeagtig maltprofil, men der er også en interessant aroma bestående af bl.a. træ og nødder, som afsluttes af et behagelig bitter humlebid. En anderledes øl, som helt klart har sin berettigelse.


Læs testen her

Back To Top